Prisvärd bröllopsfotograf i Stockholm

Att sätta värdet på en tjänst som bröllopsfotografering är svårbedömt. Många eftersöker en bröllopsfotograf som har rätt stil, levererar mycket bra bilder, är flexibel och professionell men samtidigt är prisvärd. Det kan vara svårt för privatpersoner att bedöma hur pass prisvärd en fotograf är eftersom de inte är aktiva bildköpare eller anlitar en fotograf särskilt ofta. Rent allmänt anses fotografering som en hobby, en hobby som man inte ska ta för mycket betalt för eller överhuvudtaget ta betalt för. Prisvärd associeras oftast med billig vilket i de allra flesta fall är en feltolkning. Detta leder till att de som försöker utveckla en karriär som bröllopsfotografer får det ännu svårare att kunna ta betalt för sina tjänster. Uppfattningen om hur lätt det är att fotografera med dagens digitala teknik bidrar till dessa fördomar.

Om en bröllopsfotograf är prisvärd eller inte beror mycket på beställarens egen uppfattning och kunskap om vad en bröllopsfotografering innefattar. Om man letar efter en bröllopsfotograf i Stockholm till exempel så kommer man snabbt att märka att de flesta har ganska lika priser. Med vissa undantag så klart. Men det som skiljer de olika fotograferna åt är främst stilen men också vad som ingår. Det innebär att även om bröllopsfotografens paket ser billiga ut till en början så kan det slutliga priset bli högt om det inte är så mycket som ingår. Rent generellt beror prissättningen på hur mycket arbetstid fotografen lägger ner på varje uppdrag. Förutom att fotografera bröllopsdagens så ska bilderna efterbehandlas vilket också är tidskrävande och kräver kunskap. Detta är också en faktor som kan påverka det slutliga priset. Om fotografen inte gör så mycket efterarbete med bilderna, inte skapar egna layouter för album och komponerar sina egna bildspel så blir priset så klart ett helt annat.

Så det främsta tips man kan ge till er som letar efter en, för er, prisvärd bröllopsfotograf är att börja med att bedöma stilen. Det är det allra viktigaste. Priset är diskutabelt men stilen går inte att ändra på. Börja med att kolla runt bland olika fotografer och försök att hitta en stil som ni tycker om. Där efter kan ni börja kontakta den eller de som ni gillar allra mest även om alla inte är på den nivå av prisvärdhet som ni skulle vilja. Tänk på att de flesta professionella bröllopsfotografer blir bokade tidigt och lördagar är den mest populära dagen under hela året.